Fördelar

Bättre än att cyklaStreetStrider - bättre än att cykla

En cykel är ett effektivt transportmedel som drivs nästan uteslutande av benen men den erbjuder inte samma helkroppsträning som en Streetstrider gör. Armar och coremuskulatur får en naturlig träning när man använder en Streetstrider. En cyklists hållning är trots minimalt med luftmotstånd anatomiskt stressande pga av tryck på mjukdelar i leder såsom ljumsken och handleden. Dessutom förekommer skarpa onaturliga vinklar vid sadeln som kan vara påfrestande runt stuss och underliv. Dessutom är inte cykling viktbärande vilket Streetstrider är. Den naturliga upprätta positionen på en Streetstrider är mer bekväm än den man får på en cykel och en viktbärande helkroppsträning är mycket mer effektiv än den man får av en cykel.

Bättre än stationära gym-crosstrainersStreetStrider - bättre än stationära crosstrainers på gym

Stationära gym-crosstrainers är konstruerade så att användaren får en konstant joggingliknande elliptisk rörelse och är skonsam för kroppen. Med de tillför just en mjuk konstant rörelse hela tiden. När svänghjulet är i rotation behövs det relativt liten kraft för att hålla rörelsen konstant och massan som roterar med svänghjulet gör att det minskar kraften som behövs för överkroppen ska hålla armarna i rörelse. Coremuskulaturen är inte inblandad för styrning och stabilitet som de är vid användningen av en Streetstrider. Men den stora skillnaden är just rolighets- och coolhetsfaktorn mot en stationär crosstrainer och att du tar dig från A till B samtidigt som du får frisk luft. Det är ju ingen slump att gymmen installerar tv och media i sina maskiner just för att hindra att man tröttnar på sin träning. Med en Streetstrider så skapar du ett alldeles eget träningsäventyr ute i det fria.

Bättre än att springaStreetStrider - bättre än att springa

Våra kroppar är skapade för att gå, jogga och springa, men de stötar mot leder och ligament som uppkommer när man springer mycket kan skada dina knän, anklar och rygg. Den repeterande rörelse när dina fötter slår mot marken tillsammans med din egen vikt kan leda till smärtsamma situationer i kroppen såsom led- och ledbandsskador. Streetstrider levererar en joggingrörelse utan tryck på leder och ligament. På en Streetstrider håller sig dina fötter i ständig kontakt med fotplattformen så att dina knän, rygg, fötter och höfter inte utsätts för påfrestningar så som löpning, jogging och t o m vanlig gång kan göra. Med tanke på att Streetstrider levererar en komplett helkroppsträning med minimal skaderisk är den perfekt för daglig träning och rehab mot stressrelaterade ledskador.